Mariëlle’s liefde voor de sneeuw

Mijn vingers beginnen te jeuken, mijn hart gaat sneller kloppen, ik kan het ruiken, “Moedertje Winter” staat voor de deur!

Het gerammel aan de deurpost kan ik in mijn slaap horen, de koude adem van haar wind blaast door mijn haar.
Veel mensen kruipen terug onder de wol en zouden het liefste een winterslaap houden tot Monsieur Zomer weer om de hoek komt kijken. Daarentegen kan ik niet gelukkig genoeg zijn, voor mij voelt het als thuiskomen. Niet dat ik in een ijskast woon, maar ik houd van de winter en alles wat het met haar meebrengt.
Zoals het een nuchtere Hollandse meid betaamt schaats ik ook graag, maar dat is niet de voornaamste reden dat ik zo dol ben op de winter. Ik heb mijn hart sinds lange tijd verloren aan de liefde van mijn leven. Ik heb “hem” in mijn schooltijd ontmoet en heb “hem” nooit meer losgelaten. Als ik met “hem” op pad ben, kan ik de hele wereld aan.  Mijn “snowboard” is mijn mijn bff en perfecte man tegelijk! Snowboarden geeft mij het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Alle problemen en andere vraagpuzzels die ik heb, doen er niet toe zodra ik met mijn snowboard onder mijn arm de lift instap op weg naar de rit van mijn leven.
Sneeuw wordt in Nederland vaak gezien als een vervelend goed, omdat het zorgt voor een hoop overlast. Voor mij komt het als een geschenk uit de hemel. Ik ben enorm ‘stoked’ als ik lees dat in de Alpen of waar dan ook ter wereld het eerste witte goud weer gevallen is. Mijn snowboards schreeuwen dan mijn naam. Snowboarden heeft een hele belangrijke plek in mijn leven. Ik snowboard al voor langere tijd en sinds zeven jaar ben ik ook snowboardlerares in Oostenrijk. Ik zou het voor geen goud willen missen!
Snowboarden is voor mij meer dan een sport of een hobby, het is een vorm van leven. Het is een levensstijl die je volgt!  De eigenaar van onze skischool zei: “als je les geeft voor geld word het tijd om een andere job te zoeken”. Ik vond dat zeer wijs en geloofde gelijk die opmerking toen ik dat hoorde. Wanneer ik snowboard voel ik mij vrij en zo gelukkig, dat gevoel is geweldig om te kunnen delen met mensen. Dat gevoel is met geen pen te beschrijven en toch probeer ik dat over te brengen op mijn leerlingen en andere snowboardliefhebbers. Snowboarden is een lifestyle en geen sport!
Nog even en mijn tassen zijn ook weer gepakt voor de winter. Op dit moment nog even uitbuiken van de zomer en dan ga ik weer richting de bergen. Ik kijk uit naar het knisperende geluid van de verse sneeuw onder mijn snowboard en bij het verlaten van het huis al lopend door de sneeuw, de warme kop met chocolademlek en slagroom na een lange dag werken, de eindeloze onberoerde offpiste secties die ik mag misbruiken, het samen zijn met vrienden is toch waar het omdraait. Waar ga jij heen deze winter………..
Geschreven door Mariëlle Schifferling

Doe mee met Tasha’s Snowcamp op De Uithof !