Chaos pur! Welk ski-oord staat bovenaan jouw lijst?

Hoe weet ik nou welk gebied bij mij past? Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis?
Wat kost nou een weekje naar de sneeuw? Allemaal vragen die voor mij als doorgewinterde snowboarder niet echt van toepassing zijn, maar waar men als groentje in de Wintersporten toch van in de stress kan schieten. Paniek is totaal overbodig, daarom is Marielle Schifferling bereid om orde in de chaos te scheppen.. 

Allereerst is het belangrijk om te weten met wie je op vakantie gaat. Ga je met de familie of met een vrienden groep, het kan allemaal, maar het zal wel van invloed zijn op jouw keuzes.

Vraag jezelf af wat het doel is van jullie trip. De één zuipt tot in de vroege ochtend uren totdat hij of zij niet meer kan lopen, waar een ander op één oor gaat na een potje ‘pesten’ onder het genot van een warme kop met chocolademelk en slagroom. Iedereen heeft zijn eigen behoeftes en eigen ideeën van vakantie vieren. 

Ga je voor het eerst op wintersport of ben je al een ervaren skiër, snowboarder of ben je professioneel Aprés Skiër van beroep, het maakt niet uit er is voor ieder wat wils.

Met wintersporten moet je ook rekening houden met de prijzen voor de lift en het materiaal, iets wat mensen vaak uit het oog verliezen. Naast het onderdak kunnen die twee zaken vrij prijzig uitvallen. Als tip zou ik mee willen geven om je eigen materiaal aan te schaffen. Dat zal op de lange termijn  veel geld schelen; al dat geldt natuurlijk alleen als ja vaker op wintersport gaat.

Bedenk ook of je met het vliegtuig, de auto, bus of trein komt!

Marielle, zijn er nog bepaalde gebieden die je aan zou raden?

Ik heb mijn hart verpand aan Leogang. Leogang maakt naast Saalbach, Hinterglemm en Fieberbrunn deel uit van het Skicircus! Met 270 km piste is het Skicircus uitgegroeit tot een gigantisch, veelzijdig gebied. Iedereen komt aan zijn trekken bij een verblijf in dit prachtige gebied!

In hoeverre houd jij rekening met de sneeuwzekerheid/ sneeuwhoogte in een gebied?

Leogang ligt op slechts 800 meter, maar dat mag de sneeuwpret niet drukken. Uit ervaring heb ik de afgelopen 8 jaar niks te klagen gehad.Doordat het aan de schaduwzijde van de berg ligt is de sneeuw vaak beter in Leogang dan op andere plekken. De kans op verse sneeuw is natuurlijk groter als je in een wat hoger gelegen gebied bent. Dan kan je ervoor kiezen om naar een Gletscher te gaan.

Kun je een lijstje maken van jouw favoriete wintersport bestemmingen? 

Voor mij staat het Skicircus op nummer 1! Wil je meer Après Ski dan ben je in Saalbach en Hinterglemm aan het goede adres en kom je met de familie voor meer rust, dan moet je naar Leogang en Fieberbrunn. Met elke niveau kun je in dit gebied terecht. Voor beginners zijn er oefenweides en als ervaren rot kun je een dagtocht maken! Je mist hier niets.

Wil je een keer naar een hoger gelegen gebied ga dan naar Kaprun of Hintertux. Uiteraard zijn er niet alleen prachtige gebieden in Oostenrijk. In Frankrijk, Italië en Noorwegen kun je ook prima uit de voeten. Op de gletscher heeft men natuurlijk meer kans op sneeuw. In drukke periodes is het naar mijn mening veel te druk in bijvoorbeeld Kaprun. Het is vechten om in de lift te komen en vaak is het moeilijk om een tafel voor de lunch te bemachtigen.
Er zijn zoveel mooie Wintersport locaties om te bezoeken, maar uiteindelijk ben jezelf diegene die je vakantie tot een top belevenis maakt!

Voor wintersport trips zou je onder andere de sites kunnen bezoeken van: Bizztravel, Husk, Sunweb, Neckermann, Vrijuit, SkiStuds, Arke en Summit Travel. Heb je nog kleding of materiaal nodig neem dan een een kijkje op de sites van: Bluetomato, Revert95 en Rollin. Wil je nog meer informatie omtrent jou reis naar de sneeuw bezoek dan de site van de Nederlandse Ski Vereniging.

Mijn vlinders beginnen alweer te fladderen in mijn buik, het vuur in mijn ogen brand harder dan dat het ooit heeft gedaan, s’avonds hoor ik een fluisterende stem in mijn oor, het sneeuwt en ik ben er bij! Zorg jij dat je er ook bij bent?…