Gootloader infection cleaned up

Dear blog owner and visitors,

This blog had been infected to serve up Gootloader malware to Google search victims, via a common tactic known as SEO (Search Engine Optimization) poisioning. Your blog was serving up 337 malicious pages. Your blogged served up malware to 168 visitors.

I tried my best to clean up the infection, but I would do the following:

 • Upgrade WordPress to the latest version (one way the attackers might have gained access to your server)
 • Upgrade all WordPress themes to the latest versions (another way the attackers might have gained access to your server)
 • Upgrade all WordPress plugins (another way the attackers might have gained access to your server), and remove any unnecessary plugins.
 • Verify all users are valid (in case the attackers left a backup account, to get back in)
 • Change all passwords (for WordPress accounts, FTP, SSH, database, etc.) and keys. This is probably how the attackers got in, as they are known to brute force weak passwords
 • Run antivirus scans on your server
 • Block these IPs (5.8.18.7 and 89.238.176.151), either in your firewall, .htaccess file, or in your /etc/hosts file, as these are the attackers command and control servers, which send malicious commands for your blog to execute
 • Check cronjobs (both server and WordPress), aka scheduled tasks. This is a common method that an attacker will use to get back in. If you are not sure, what this is, Google it
 • Consider wiping the server completly, as you do not know how deep the infection is. If you decide not to, I recommend installing some security plugins for WordPress, to try and scan for any remaining malicious files. Integrity Checker, WordPress Core Integrity Checker, Sucuri Security,
  and Wordfence Security, all do some level of detection, but not 100% guaranteed
 • Go through the process for Google to recrawl your site, to remove the malcious links (to see what malicious pages there were, Go to Google and search site:your_site.com agreement)
 • Check subdomains, to see if they were infected as well
 • Check file permissions

Gootloader (previously Gootkit) malware has been around since 2014, and is used to initally infect a system, and then sell that access off to other attackers, who then usually deploy additional malware, to include ransomware and banking trojans. By cleaning up your blog, it will make a dent in how they infect victims. PLEASE try to keep it up-to-date and secure, so this does not happen again.

Sincerly,

The Internet Janitor

Below are some links to research/further explaination on Gootloader:

https://news.sophos.com/en-us/2021/03/01/gootloader-expands-its-payload-delivery-options/

https://news.sophos.com/en-us/2021/08/12/gootloaders-mothership-controls-malicious-content/

https://www.richinfante.com/2020/04/12/reverse-engineering-dolly-wordpress-malware

https://blog.sucuri.net/2018/12/clever-seo-spam-injection.html

This message

Chaos pur! Welk ski-oord staat bovenaan jouw lijst?

Hoe weet ik nou welk gebied bij mij past? Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis?
Wat kost nou een weekje naar de sneeuw? Allemaal vragen die voor mij als doorgewinterde snowboarder niet echt van toepassing zijn, maar waar men als groentje in de Wintersporten toch van in de stress kan schieten. Paniek is totaal overbodig, daarom is Marielle Schifferling bereid om orde in de chaos te scheppen.. 

Allereerst is het belangrijk om te weten met wie je op vakantie gaat. Ga je met de familie of met een vrienden groep, het kan allemaal, maar het zal wel van invloed zijn op jouw keuzes.

Vraag jezelf af wat het doel is van jullie trip. De één zuipt tot in de vroege ochtend uren totdat hij of zij niet meer kan lopen, waar een ander op één oor gaat na een potje ‘pesten’ onder het genot van een warme kop met chocolademelk en slagroom. Iedereen heeft zijn eigen behoeftes en eigen ideeën van vakantie vieren. 

Ga je voor het eerst op wintersport of ben je al een ervaren skiër, snowboarder of ben je professioneel Aprés Skiër van beroep, het maakt niet uit er is voor ieder wat wils.

Met wintersporten moet je ook rekening houden met de prijzen voor de lift en het materiaal, iets wat mensen vaak uit het oog verliezen. Naast het onderdak kunnen die twee zaken vrij prijzig uitvallen. Als tip zou ik mee willen geven om je eigen materiaal aan te schaffen. Dat zal op de lange termijn  veel geld schelen; al dat geldt natuurlijk alleen als ja vaker op wintersport gaat.

Bedenk ook of je met het vliegtuig, de auto, bus of trein komt!

Marielle, zijn er nog bepaalde gebieden die je aan zou raden?

Ik heb mijn hart verpand aan Leogang. Leogang maakt naast Saalbach, Hinterglemm en Fieberbrunn deel uit van het Skicircus! Met 270 km piste is het Skicircus uitgegroeit tot een gigantisch, veelzijdig gebied. Iedereen komt aan zijn trekken bij een verblijf in dit prachtige gebied!

In hoeverre houd jij rekening met de sneeuwzekerheid/ sneeuwhoogte in een gebied?

Leogang ligt op slechts 800 meter, maar dat mag de sneeuwpret niet drukken. Uit ervaring heb ik de afgelopen 8 jaar niks te klagen gehad.Doordat het aan de schaduwzijde van de berg ligt is de sneeuw vaak beter in Leogang dan op andere plekken. De kans op verse sneeuw is natuurlijk groter als je in een wat hoger gelegen gebied bent. Dan kan je ervoor kiezen om naar een Gletscher te gaan.

Kun je een lijstje maken van jouw favoriete wintersport bestemmingen? 

Voor mij staat het Skicircus op nummer 1! Wil je meer Après Ski dan ben je in Saalbach en Hinterglemm aan het goede adres en kom je met de familie voor meer rust, dan moet je naar Leogang en Fieberbrunn. Met elke niveau kun je in dit gebied terecht. Voor beginners zijn er oefenweides en als ervaren rot kun je een dagtocht maken! Je mist hier niets.

Wil je een keer naar een hoger gelegen gebied ga dan naar Kaprun of Hintertux. Uiteraard zijn er niet alleen prachtige gebieden in Oostenrijk. In Frankrijk, Italië en Noorwegen kun je ook prima uit de voeten. Op de gletscher heeft men natuurlijk meer kans op sneeuw. In drukke periodes is het naar mijn mening veel te druk in bijvoorbeeld Kaprun. Het is vechten om in de lift te komen en vaak is het moeilijk om een tafel voor de lunch te bemachtigen.
Er zijn zoveel mooie Wintersport locaties om te bezoeken, maar uiteindelijk ben jezelf diegene die je vakantie tot een top belevenis maakt!

Voor wintersport trips zou je onder andere de sites kunnen bezoeken van: Bizztravel, Husk, Sunweb, Neckermann, Vrijuit, SkiStuds, Arke en Summit Travel. Heb je nog kleding of materiaal nodig neem dan een een kijkje op de sites van: Bluetomato, Revert95 en Rollin. Wil je nog meer informatie omtrent jou reis naar de sneeuw bezoek dan de site van de Nederlandse Ski Vereniging.

Mijn vlinders beginnen alweer te fladderen in mijn buik, het vuur in mijn ogen brand harder dan dat het ooit heeft gedaan, s’avonds hoor ik een fluisterende stem in mijn oor, het sneeuwt en ik ben er bij! Zorg jij dat je er ook bij bent?…

Verbeter je techniek met de snowboardcamps op De Uithof!

Mariëlle’s liefde voor de sneeuw

Mijn vingers beginnen te jeuken, mijn hart gaat sneller kloppen, ik kan het ruiken, “Moedertje Winter” staat voor de deur!

Het gerammel aan de deurpost kan ik in mijn slaap horen, de koude adem van haar wind blaast door mijn haar.
Veel mensen kruipen terug onder de wol en zouden het liefste een winterslaap houden tot Monsieur Zomer weer om de hoek komt kijken. Daarentegen kan ik niet gelukkig genoeg zijn, voor mij voelt het als thuiskomen. Niet dat ik in een ijskast woon, maar ik houd van de winter en alles wat het met haar meebrengt.
Zoals het een nuchtere Hollandse meid betaamt schaats ik ook graag, maar dat is niet de voornaamste reden dat ik zo dol ben op de winter. Ik heb mijn hart sinds lange tijd verloren aan de liefde van mijn leven. Ik heb “hem” in mijn schooltijd ontmoet en heb “hem” nooit meer losgelaten. Als ik met “hem” op pad ben, kan ik de hele wereld aan.  Mijn “snowboard” is mijn mijn bff en perfecte man tegelijk! Snowboarden geeft mij het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Alle problemen en andere vraagpuzzels die ik heb, doen er niet toe zodra ik met mijn snowboard onder mijn arm de lift instap op weg naar de rit van mijn leven.
Sneeuw wordt in Nederland vaak gezien als een vervelend goed, omdat het zorgt voor een hoop overlast. Voor mij komt het als een geschenk uit de hemel. Ik ben enorm ‘stoked’ als ik lees dat in de Alpen of waar dan ook ter wereld het eerste witte goud weer gevallen is. Mijn snowboards schreeuwen dan mijn naam. Snowboarden heeft een hele belangrijke plek in mijn leven. Ik snowboard al voor langere tijd en sinds zeven jaar ben ik ook snowboardlerares in Oostenrijk. Ik zou het voor geen goud willen missen!
Snowboarden is voor mij meer dan een sport of een hobby, het is een vorm van leven. Het is een levensstijl die je volgt!  De eigenaar van onze skischool zei: “als je les geeft voor geld word het tijd om een andere job te zoeken”. Ik vond dat zeer wijs en geloofde gelijk die opmerking toen ik dat hoorde. Wanneer ik snowboard voel ik mij vrij en zo gelukkig, dat gevoel is geweldig om te kunnen delen met mensen. Dat gevoel is met geen pen te beschrijven en toch probeer ik dat over te brengen op mijn leerlingen en andere snowboardliefhebbers. Snowboarden is een lifestyle en geen sport!
Nog even en mijn tassen zijn ook weer gepakt voor de winter. Op dit moment nog even uitbuiken van de zomer en dan ga ik weer richting de bergen. Ik kijk uit naar het knisperende geluid van de verse sneeuw onder mijn snowboard en bij het verlaten van het huis al lopend door de sneeuw, de warme kop met chocolademlek en slagroom na een lange dag werken, de eindeloze onberoerde offpiste secties die ik mag misbruiken, het samen zijn met vrienden is toch waar het omdraait. Waar ga jij heen deze winter………..
Geschreven door Mariëlle Schifferling

Doe mee met Tasha’s Snowcamp op De Uithof !

Ga je goed verzekerd op wintersport?

Als snowboarder maak je vaak de vetste en hoogste sprongen. Als je zo bovenop de berg staat, kan je de wereld aan en lijkt geen truc te gek. Maar stel nou dat je een foutje maakt en plotseling hard onderuit gaat? Dan is het toch wel handig om goed verzekerd te zijn…

Je staat met je snowboard bovenaan de piste en je ziet een mooie witte afdaling vol poedersneeuw voor je. Zonder enige aarzeling dender je van de piste af en spring je over de kicker heen die halverwege staat. De neus van je board raakt net de bovenkant van de schans, waardoor je een buiteling maakt en op je kop in de sneeuw terecht komt. Boem, au! Je hoort je lichaam kraken.  Dat voelt niet goed. ,,Ik kan mijn nek niet meer bewegen,” roep je verschrikt naar je maatje.

Van een dikke poeder helling af racen of een paar mooie sprongen maken in de half pipe geeft natuurlijk een grote kick. Maar bij een gevaarlijke sport zoals snowboarden kunnen er ook dingen mis gaan. Je breekt je been of je pols, of  misschien raak je in het ergste geval wel voor de rest van je leven geblesseerd. Op zo’n moment zijn je lichamelijke verwondingen het belangrijkst. Maar er is ook een andere zaak die je niet moet vergeten: ben je wel goed verzekerd?

Veel mensen  gaan onvoldoende verzekerd op wintersport. ,,Mij gebeurt toch niks?,” wordt vaak gedacht. Een ongeluk zit bij het snowboarden of skiën echter in een klein hoekje.  ,,Bij onze alarmcentrale kregen wij vorige winter zo’n 2200 meldingen van ongelukken in de grote wintersportlanden zoals Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Een gebroken pols, sleutelbeen of zelfs een ruggenwervel komen daarbij het meest voor,’’ zegt Anke van Nieuwenhuizen van SOS International. Ten opzichte van de winter daarvoor is het aantal (meldingen van) wintersportongevallen met ongeveer 25 procent gestegen.

Zo vlak voor de winter is dit een mooi moment om alle do’s en don’ts bij het verzekeren van je wintersportvakantie uit te leggen. Verzekeringsexpert Frans Kuipers van GeenCentTeveel.nl legt uit dat verzekeraars vaak anders omgaan met risicovolle sporten zoals snowboarden en skiën. Zo ben je tijdens het off piste snowboarden soms niet verzekerd en moet je de gemaakte medische en reiskosten zelf betalen.

Met alleen een basiszorgverzekering vraag je om problemen

Verder vergoedt de zorgverzekering geen vervoerskosten. Als je met een sneeuwscooter, ambulance of traumahelikopter naar het ziekenhuis moet, dan mag je dat mooi zelf betalen. ,,Een ritje met de helikopter kost in Oostenrijk tussen de drie en zes duizend euro,’’ zegt Anke van Nieuwenhuizen. ,,Dat bedrag hangt af van de afstand die je moet afleggen naar het ziekenhuis.’’

En dan moet je nog terug naar Nederland. De meeste zorgverzekeringen vergoeden je gipsvlucht naar Nederland niet; zelfs niet als je niet met de auto naar Nederland kan. ,,Alleen als het medisch echt noodzakelijk is, zijn ze bereid om de repatriëringskosten te betalen. Bij een niet-gecompliceerde beenbreuk is die noodzaak er niet, en betaal je je terugreis zelf.’’

Reisverzekering

Om zonder zorgen op wintersport te gaan, is het handig om naast je basiszorgverzekering een goede reisverzekering mét wintersportdekking af te sluiten. De aanvullende zorgverzekeringen vergoeden je terugvlucht en andere reiskosten niet, terwijl een goede reisverzekering dit wel uitbetaalt.

Als je zowel een aanvullende zorgverzekering (buitenland) en een reisverzekering afsluit, dan loop je kans om op een aantal punten dubbel verzekerd te zijn. Je kan dit voorkomen door je zorg- en reisverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen.

Bij het vergelijken van de reisverzekeringen moet je kijken naar hun dekking. Tot welk bedrag ben je verzekerd voor medische en repatriëringskosten en in welke situaties ben je wel of niet gedekt. ,,Net als bij andere ‘gevaarlijke’ sporten kijkt de verzekeraar bij het skiën of snowboarden vooral naar het gedrag dat vooraf ging aan het ongeluk: als de verzekeraar vindt dat je roekeloos hebt gehandeld (teveel risico hebt genomen), dan betalen ze je medische kosten niet uit,’’ zegt Kuipers.

Het beleid van de reisverzekeringen ten opzichte van off piste snowboarden of skiën verschilt nogal. ,,Er zijn een aantal verzekeringen zoals de Nationale Nederlanden, Reaal en de Generali verzekeringsgroep die buiten de piste geen dekking geven. Als je bij hen verzekerd ben en off piste onderuit gaat, zullen ze die kosten niet op zich nemen,’’ aldus de verzekeringsexpert. ,,Bij andere verzekeringen zoals de Europeesche, Aegon en Univé ben je off piste wel verzekerd. Maar ook dan moet je oppassen. Als een verzekeraar vindt dat je met opzet het gevaar op hebt gezocht (door bijvoorbeeld van een helling af te gaan, waar je volgens de lokale skischool niet van af mag), dan verklaren ze alsnog dat je roekeloos gedrag hebt vertoond, en betalen ze je gemaakte kosten niet uit.’’

Als je wedstrijden wilt skiën of snowboarden, ben je overigens bij het merendeel van de verzekeringen niet gedekt. In Nederland kan je alleen via de Nederlandse Ski Vereniging een verzekering voor professionele snowboarders of skiërs afsluiten.

Met behulp van de onderstaande tabel kun je gemakkelijker aflezen of een bepaalde reisverzekering ook dekking als je off piste gaat of het funpark in duikt. Deze tabel is overigens gemaakt in 2011, dus er kan bij de verzekeringen wat veranderd zijn.

Als je overigens zo vlak voor het wintersportseizoen wilt overstappen naar een andere reisverzekering, dan kan dat! Sinds kort kun je bij de schade en reisverzekeringen binnen één maand overstappen.

Verzekeringsmaatschappij Off-piste Funpark
Aegon Ja Ja
Avero Ja alleen onder begeleiding Ja
Delta Lloyd Ja, behalve ski alpinisme Ja
Mondial assistance Ja Ja
Europeesche verzekeringen Ja Ja
Skivereniging Ja Ja
Generali verzekeringsgroep Nee Ja
De Goudse Nee Ja
London Nee Nee
Nationale Nederlanden Nee Nee
OHRA Ja behalve ski alpinisme Ja
Reaal Nee Ja
Unigarant Ja alleen onder begeleiding Ja
Univé Ja Ja

(let op deze tabel dateert uit 2013!)

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zolang de dokter je nog enigszins kan oplappen, hoef je je over je arbeidsongeschiktheidsverzekering nog geen zorgen te maken. Toch is het wel goed om er één te hebben, zeker als je freelancer bent of een eigen zaak hebt. ,,Ik ben nog jong en gezond; mij zal toch niks overkomen?,” denken veel twintigers en dertigers. Maar stel nou dat je wel een ernstig ongeluk krijgt, daardoor in een rolstoel belandt en niet meer kan werken? Dan is het wel fijn als je via je arbeidsongeschiktheidsverzekering een uitkering krijgt.
Een freelancefotograaf had het laatst behoorlijk zwaar, toen hij door een hernia (opgelopen met golfsurfen) zo’n half jaar lang niet kon werken. De man had geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. ,,Ik heb echt een paar maanden lang op een houtje moeten bijten. Omdat ik geen opdrachten kon doen, kreeg ik geen rooie cent binnen. Was ik toch maar wat slimmer en had ik mezelf hiervoor verzekerd.”

Bij extreme sporten zoals snowboarden en skiën zit daar juist een addertje onder het gras, zegt Egbert Van de Coevering van Datishetverschil.nl. ,,Veel grote verzekeraars hebben dezelfde algemene uitsluitingen in hun voorwaarden maar ze gaan verschillend met arbeidsongeschiktheidsverzekeringen om. Als je door een snowboardongeluk verlamd raakt, en de verzekeringsmaatschappij stelt vast dat je roekeloos hebt gehandeld (door bijvoorbeeld off piste te gaan), dan krijg je geen uitkering uitbetaald. Dat is toch wel zuur, als je jarenlang zo’n drie tot vijfhonderd euro per maand hebt gespaard.”

De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren vrij open normen bij het beoordelen van extreme sporten zoals parapenten, kitesurfen en off piste skiën. ,,De verzekeraar mag bij de beoordeling van zulke sporten vrij interpreteren of de klant wel of niet goed gehandeld heeft. Ze bepalen zelf of je tijdens je sport onverantwoorde risico’s hebt genomen; als ze vaststellen dat er opzet in het spel was of dat je roekeloos hebt gehandeld, betalen veel verzekeraars niet de uitkering van je arbeidsongeschiktheidsverzekering uit.” Zo kunnen  rotsen al een probleem vormen.

Een grote verzekeraar zoals de Nationale Nederlanden sluit beleidsmatig gevaarlijke sporten uit en keert bij een heel scala aan sportongelukken niet uit. Zo wil je sporten zoals bungyjumpen, kitesurfen, parachutespringen, maar ook duiken en skiën eigenlijk vermijden. Bij Delta Lloyd ben je met een aantal sporten wel verzekerd, maar betaal je gewoon zo’n vijf tot vijftien procent aan premie meer.

Verzekeringsmaatschappij Verzekerd bij off piste skiën/ snowboarden?>
Avero Achmea ja
AEGON ja, maar roekeloos gedrag niet. Wedstrijden niet.
De Amersfoortse Nee.
Delta Lloyd Ja. Je kan je ook verzekeren voor wedstrijden door meer te betalen.
Generali Nee.
REAAL Ja, maar roekeloos gedrag niet.

(ook gemaakt in 2011; er kan bij de verzekeringen wat veranderd zijn)

Op de website Datishetverschil.nl staat een overzicht van de dekking van alle arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met wat extra aandacht voor extreme sporten. Zo kun je bij het afsluiten van een verzekering ook checken in welke situaties skiën en snowboarden wel of niet gedekt worden.

Dit verhaal is eerder gepubliceerd in het Snowboarder Magazine en geschreven door Natasha Smit.

“Gooisch meisje” Renske Massing surft jou er uit..

Renske Massing (34) is een gepassioneerd surfster die de Afrikaanse kust op haar duimpje kent. Van het koude schuim van Wijk aan Zee tot aan de wateren van Mozambique betovert zij iedereen met haar brede glimlach en ongekende talent.

Mariëlle Schifferling

Vreeland –  Ze begon ooit als fanatiek snowboardster. Toen haar de mogelijkheid  werd geboden om een keer mee te gaan op een surftrip liet zij die kans niet schieten. Toen zij eenmaal de “leash” om haar enkel deed en het water in sprong met haar surfplank was ze direct verkocht. Liefde op het eerste gezicht, die “leash” is nooit meer afgegaan. Haar snowboard dagen waren verleden tijd. Sneeuw ruilde zijn voor het ruime sop van Wijk aan Zee. Na een jaar surfen nam de goedgemutste Hilversumse surfchick deel aan een surfwedstrijd. Ze won en mocht gelijk mee naar Marokko. De poorten naar Afrika en de rest van de wereld waren geopend.

Ze heeft Hilversum ingeruild voor de polder. Haar thuisbasis is in Vreeland, op de boerderij. Om haar trips naar Afrika te kunnen bekostigen werkte ze altijd keihard. Voor langere tijd draaiden zij zelfs dubbele diensten. Grappig genoeg is dit “Gooisch meisje” wel gewend aan koeienpoep. Zij draait haar hand niet om voor het maaien van het land of even de koeien melken, deze surfchick weet heel goed wat werken is.

De werkzaamheden op de boerderij zijn dagelijkse kost voor haar! Daarnaast doet ze veel vrijwilligers werk en op de vrijdag gaf ze paardrijles aan kinderen met een beperking. Tenzij je “Wonder Woman” heet, heb je ook nog tijd voor jezelf nodig. Ze had zichzelf als doel gesteld om zomers te bikkelen gedurende de periodes dat ze in Nederland is, zodat ze hiervan haar trips naar Afrika en omstreken kon bekostigen. Uiteraard een nobel streven, maar zoals eerder aangegeven een onmogelijke missie. Ze miste het strand en de zee, daar moest eens drastisch verandering in komen.

Hoe vet zou het zijn om  van je hobby en passie je werk te kunnen maken!? Dat je surfen als een sportieve buitenactiviteit kan aanbieden aan kinderen  in de zomervakanties. Niet alleen kids zijn welkom, maar iedereen die surfen een warm hart toedraagt zou hier beroep op moeten kunnen doen.  Daarom heeft Renske de Artsurfer surfschool (mobiele surfschool) opgericht! Ze geeft tips aan beginnende en gevorderde surfers en geeft les aan kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.  ,,Voor die kinderen werkt het helend om in de zee en met surfen bezig te zijn. Ik heb veel ervaring met autistische kinderen en zij worden heel rustig en positief van de zee.’’

Nieuwe dingen leren is goed en super tof uiteraard. Het zijn de dingen die je met je meedraagt en in je koppie blijven hangen als je naar je werk gaat. Maar te snel nieuwe dingen leren en doen kan problemen met zich meebrengen. Dat heeft Renske zelf ondervonden op 1 van de meest bekenden surfspots in Afrika. Ze begaf zichzelf al gauw op plekken waar ze niet moest zijn en waar ze zich dan ook geen raad mee wist. Je kunt in vervelende situaties terechtkomen als je omgeven word door gasten die eerder konden surfen dan lopen. Je wordt automatisch in hun wereld meegezogen. Wat voor hun kinderspel is, is voor een ander een totaal nieuwe ervaring en dat is voor hen lastig in te schatten. Ze heeft toen een enorme wipe-out gemaakt in J-Bay en daarbij een hernia opgelopen. De angst zat ervan af dat moment goed in. Dankzij een surftrip naar Ierland en een oplettende lokale surfcoach daar heeft zij haar angsten overwonnen en het plezier in het surfen weer terug gevonden. Genieten is nu haar belangrijkste motivatie om te surfen.

Ze geniet nu lekker van het leven. Ze is een bezig bijtje! Terwijl zij zich veel voor andere mensen inzet, schildert ze ook erg veel. Een vriendin van haar heeft een hotel in Mozambique wat nog wel wat kleur kan gebruiken. Met haar sprankelrijke persoonlijkheid is zij de perfecte kandidaat om dit te doen. Mocht het nu bij jou ook kriebelen en wil je een keer naar J-Bay of ergens anders heen in Afrika, bel Renske! Zij weet alle in en outs en places to be or not to be aan de Afrikaanse kust! Zo zie je maar, waar een wil is , is een weg! Wie had dat ooit gedacht een “Gooisch Meisje” rockt J-bay! Waar de gemiddeld Gooische dame voornamelijk om te borrelen of om te shoppen naar de stad gaat staat deze met veel plezier tot haar enkels in de koeien vlaaien. Wanneer reis jij naar Afrika…

 

Ga nu mee op surfsafari naar Portugal!